Gomatic sliding panel saw

ДЕТАЛИ ЗА gOMATIC GMS 330

 

ЕЛЕГАНТНА И ЦВРСТА: Лизгачка маса

Лизгачката маса е составена од две главни лежишта, фабрички прецизно поставени, овозможува сигурна паралелност на материјалот со пила. 

Испишаната микрометарска скала на винклата многу го поедноставуваат мерењето. Граничниците на винклата се лесни за движење и превртување. 

 

 

Дигитален мерач 

Многу практичен елемент и лесен за работа кој овозможува брза и точна работа. Во секој момент може да се прочита димензијата

Паралелен граничник

  • Лесен за прилагодување – лизга по исполирана кружна цевка со помош на тркала и може лесно да се отстрани од работната маса
  • Превртување – Тесни делови се сечат полесно и посигурно со превртување на граничникот. По превртување граничникот е висок само 10мм. Рацете на операторот се подалеку од сечилото има доволно достапно место за работа.
  • Наклон – Граничникот може да се ротира надвор од површината на масата.

 

Главна пила и потсекувач 

Гарантираат висок степен на работна сигурност, глатка и тивка работа. Ова значи целовремена достапноста и прецизноста во секојдневието од дрвопреработувачката.

Хоризонталното и вертикалното подесување на потсекувачот е мануелно, со брзи движења и заклучувања. Двете подесувања на потсекувачот можат да се направат во било која позиција на пилата, или вертикално или под агол.

Аголот на пилата се прилагодува преку рачно тркало. (0°- 45°) Системот за прилагодување со мерач е поставен лесно на дофат на предниот дел од машината.

Поткревањето на пилата е моторизирано. Линеарните водилки за потревање на пилата се отпорни на прав, што обезбедуваат прецизно потреквање.

 

Работа под агол 

Едностран граничникот за кроење под агол кој му овозможува на операторот да сече тесни и широки парчиња прецизно на саканиот агол. Лесен е за прилагодување и вградување на лизгачката маса без алати во неколку лесни чекори.

Може да биде поставен и на главната винкла под агол како граничник за отсекување на долги и тесни работни парчиња.

 

Подмачкување

Систем за автоматско подмачкување што обезбедува достапност без оддржување низ годините. Доволно е само дополнување со масло.

тЕХНИЧКИ ПАРАМЕТРИ

 

Главна пила

Дијаметар

315mm

Проекција под агол од 0°

102mm

Проекција под агол од 45°

76mm

Брзина

4500RPM

Моќност на мотор

5.5KW

Потсекувач

Дијаметар

120mm

Брзина

8000RPM

Мотор

0.75KW

Прилагодување

Рачно

Должина на лизгачка маса

3200x380mm

Работна должина

3300mm

Напојување

380~400VAC

Агрегати

Агол

Рачно

Висина

Моторизирано

Главна винкла

3200mm

Паралелен граничник

1270mm

Oсновна рамка

927x1980mm

Тежина

850kg