Gomatic GMS 330

ДЕТАЛИ ЗА gOMATIC GMS 330

Компјутерски контролен систем

  • Лесен за ракување, безбедност и сигурен
  • Совети за работа и функции за водич за отстранување проблеми
  • Планот за сечење може рачно да се уредува, може да симулира или изврши планови за сечење
  • Може да е компатибилен со бар код за управување со софтвер или софтвер за фабричка автоматизација


Пнеуматско стегање

Панелот се стега со воздушен цилиндар, пред да се нахрани, поминувајќи го транспортерот со ролер за да се обезбеди точност на сечењето без да се оштети површината на панелот 

 

Сервомотор со погон на пила

Опремен со серво-мотор од 2 kW, редуктор на јачина на пили, трифазен асинхрон мотор со редуктор на менувачот, обезбедува висока ефикасност и стабилно сечење

 

Количка со пили

Главната пила и пилата за бодирање се креваат и спуштаат независно, ударот на пилата може автоматски да се позиционира според различна дебелина и ширина на сечењето. Опремен е стандарден главен мотор за пила од 18,5 kW, брзо се замнуваат сечилата на пилата, што ефикасно го намалува товарот на работилниците. 

 

Алуминиумски профили со ролери 

Ролерите помагаат во движењето на панелот, ја штитат површината на панелот и спречуваат грабење, тешкиот панел исто така лесно се движи.

 

 

Механизам за подигнување на пила

Мотор од 18,5 kW, брзината на ротација на оската на главната пила е 4000 вртежи во минута, може автоматски да ја прилагоди висината на сечењето според дебелината на панелот. Механизмот е брз, стабилен и флексибилен.

 

 Клупа за сечење 

  • Масата има воздушни лагери кои му помагаат на операторот лесно да го поместува матријалот и да не дојде до оштетување
  • Дизајнот на масата за пила е направен, така што е просечена, да можат воздушните стеги лесно да влезат до нулта позиција
  • Предноста е што не може лесно да потоне или да се деформира и работ на сечење на панелот не може лесно да пукне.

 Софтвер за оптимизација на сечење

  • Систем за автоматско пресметување
  • Систем за распоред на план за сечење
  • Останува систем за управување

Во голема мера ја зголемува продуктивноста на корисниците, ги намалаува трошоците за производство, ги зголемува приходите и ја подобрува стапката на искористеност на панелите.

 

Изборен уред за странично порамнување

Поправете ја страната на ширината на плочата за сечење, контролните табли да не се движат или да се тресат при пилање, да се обезбеди прецизност на широчината на пила.

Притисокот може да се прилагоди според разликата во дебелина, тежина и материјал, осигурате ја прецизноста на димензијата на пилање.

тЕХНИЧКИ ПАРАМЕТРИ

 Должина влечење на материјал

Ширина на сечење на материјал

Висина на пила

Дијаметар на главно сечило

Брзина на главно сечило

Дијаметар на потсекувач

Брзина на потсекувач

Мотор за потсекувач

Мотор за погон на количка со пила

Мотор за погон на туркач

Мотор за амортизатори со висок притисок на дување

Вкупна моќност

Користење на воздушен притисок

Висина на работна површина од земја

Димензии на машина 

3300 mm

3300 mm

90 mm

Ф380 mm

4100 rpm

Φ2000

6200 rpm

2.2 KW

1.5 KW(AC Servo)

1.5 KW (AC Servo)

1.5 KW + 2.2KW

28 KW

6-7 kg/cm^2

980 mm

6560 x 5740 x2060mm

Резултати

Индустриска класа за цнц панели, прецизно сечење, висока ефикаснот и заштеда на труд.