Gomatic GEM-820 FA

ДЕТАЛИ ЗА GOMATIC GEM-820 FA

Контролен систем

GOMATIC со екран на допир од 7 инчи
Повеќејазични (англиски, албански, српски)
Супер брз PLC од серијата TouchWIN и XD во конфигурација со SCHRACK Electric компоненти
Дијагностика на грешка со опис и фотографија

Електрично прилагодување на висината

Притискачката греда, со висока цврстина се прилагодува спрема висина на материјалот со прецизност од 0.1mm.

Висина на притискачката греда може да се прилагодува електрично преку компјутер на сакана висина на материјалот. Притискачката греда има електричен мотор кој обезбедува прецизна регулација на висина.

Единица пред мелење

Комплет со 2 високофреквентни мотори од 12000 RPM и 3,5 kW.

Обработката на единицата за предмелење обезбедува завршница без чипови благодарение на:

  • Хоризонтално и вертикално движење на 2-те мотори на линеарни водилки
  • Воздушен вентилатор за чистење на мелената површина на панелот пред нанесувањето на лепилото.

Единица за нанесување на лепило

Единицата за лепило вклучува резервоар за лепак со систем за греење регулиран со PID и мотор со регулирана брзина преку фреквентен инвертер. Единица за додавање и сечење рабови
Единицата за притисок на работ на материјалот вклучува еден моторизиран голем ролер и еден мал ролер
Табелата за рабовите на списанието има рачно вертикално прилагодување

Крајна единица за сечење

Единица за сечење на рабовите комплетирана со 2 мотори од 0,37 KW и 12000 вртежи во минута со 200 Hz. Големата безбедност и прецизност гарантираат должината на лизгачите.

Автоматско подмачкување.

Груба и фина обработка со фрези

Со груба обработка се сече кант траката од горна и долна страна. Со фина обработка се финишира кант траката од горна и долна страна со соодветен радиус. Фрезерите за обработка од горна страна автоматски се прилагодуваат на висина на материјалот заедно со притискачката греда.Сите четири мотора се 12000 rpm и 200Hzсо систем за абсорција на отпадоците. Фрезите за фина обработка се активираат и деактивираат пневматски.

Пост форминг за ќошеви

Уредот овозможува обработка на страните и ќошовите на кант траката од сите четири страни. Крајното квалитетно обработување се должи на цврстите мостови на кои се прицврстени моторите со линеарни водилки. Двата високо фреквентни мотори работат не зависно еден од друг со 18.000 rpm и 300Hz.

Пневматско активирање и деактивирање.

Гребач на трака за финално обработување

Ја извршува завршната операцијата за финално обработување на кант траката ABS/PVC. Во стандардниот сет влегува чистач со компримиран воздух.

Пневматско активирање и деактивирање.

Чистач на лепило

Автоматско прилагодување со дебелина на материјалот и автоматско прилагодување со дебелина на траката за да се отстрани вишокот на лепило. Ротирачки копир дискови дискови и ножеви со рамни сечива.

Во стандардниот сет влегува чистач со компримиран воздух.

Пневматско активирање и деактивирање.

Единица за брусење

За да се изврши чистење и полирање на нанесениот раб со помош на платнени четки за дискови. Уредот може да се навалува и самостојно се прилагодува на висината на панелот.

Вклучува два мотори од 0,37 kW при 2800 вртежи во минута.

GOMATIC пакет

  • Електрична документација
  • On-line поддршка и дијагностика
  • Обука додека програмата не биде целосно усовршена од операторот