Gomatic GEM-720

ДЕТАЛИ ЗА GOMATIC GEM-720

Контролен систем

GOMATIC со екран на допир од 7 инчи
Повеќејазични (англиски, албански, српски)
Супер брз PLC од серијата TouchWIN и XD во конфигурација со SCHRACK Electric компоненти
Дијагностика на грешка со опис и фотографија

Електрично прилагодување на висината

Зракот за компресија со висока јачина е прилагодлив според висината на материјалот со точност од 0,1 mm.

Висината на снопот на притисок може да се прилагоди електрично преку компјутер до саканата висина на материјалот. Зракот под притисок има електричен мотор кој обезбедува прецизно прилагодување на висината.

Единица пред мелење

Комплет со 2 високофреквентни мотори од 12000 RPM и 3,5 kW.

Обработката на единицата за предмелење обезбедува завршница без чипови благодарение на:

  • Хоризонтално и вертикално движење на 2-те мотори на линеарни водилки
  • Воздушен вентилатор за чистење на мелената површина на панелот пред нанесувањето на лепилото.

Единица за лепак

Единицата за лепило вклучува резервоар за лепак со систем за греење регулиран со PID и мотор со регулирана брзина преку фреквентен инвертер. Единица за додавање и сечење рабови
Единицата за притисок на работ на материјалот вклучува еден моторизиран голем ролер и еден мал ролер
Табелата за рабовите на списанието има рачно вертикално прилагодување

Крајна единица за сечење

Единица за сечење на рабовите комплетирана со 2 мотори од 0,37 KW и 12000 вртежи во минута со 200 Hz. Големата безбедност и прецизност гарантираат должината на лизгачите.

Автоматско подмачкување.

Единица за фино кастрење

Врши кроење на горниот и долниот дел или фино завршување на рабовите што се нанесуваат, комплетирани со предни и вертикални ротирачки самочистечки копири на диск.

Изработена структура со висока ригидност обезбедува прецизна обработка дури и при максимална брзина на довод. Горната единица се прилагодува самостојно според висината на панелот. Мотори 12000 вртежи во минута комплет со капа за вшмукување.

Моторите имаат фиксно навалување.

Вклучено пневматско исклучување.

 

Формирање на постот

Уредот овозможува обработка на страните и аглите на рабната лента од сите четири страни. Конечната квалитетна обработка се должи на цврстите мостови на кои се прицврстени моторите со линеарни водилки. Двата високофреквентни мотори работат независно еден од друг на 18.000 вртежи во минута и 300 Hz.

Пневматско активирање и деактивирање.

Максимална работна брзина: 15 m/min.

Лента за гребење за финална обработка

Ја врши завршната операција за финална обработка на ABS / PVC лента. Стандардно средство за чистење на компресорот е вклучено во стандардниот сет.

Пневматско активирање и деактивирање.

Чистач на лепило

Автоматско прилагодување на дебелината на материјалот и автоматско прилагодување на дебелината на лентата за отстранување на вишокот лепило. Ротирачки дискови за копир и ножеви со рамни сечила.

Стандардно средство за чистење на компресорот е вклучено во стандардниот сет.

Пневматско активирање и деактивирање.

Единица за брусење

За да се изврши чистење и полирање на нанесениот раб со помош на платнени четки за дискови. Уредот може да се навалува и самостојно се прилагодува на висината на панелот.

Вклучува два мотори од 0,37 kW при 2800 вртежи во минута.

Уред за прскање 

На почетокот на процесот на раб, се нанесува течност за заштита на горниот и долниот дел на материјалот од лепилото.

Уредот на крајот од процесот на конзервирање нанесува течност за лесно отстранување на лепилото од горниот и долниот дел на материјалот и совршено полирање со четките.

GOMATIC пакет

  • Електрична документација
  • On-line поддршка и дијагностика
  • Обука додека програмата не биде целосно усовршена од операторот

тЕХНИЧКИ ПАРАМЕТРИ

Опис

МИН

МАКС

Единица

Висина на материјалот

9

60

мм

Невозможна висина на лентата

10

35/60

мм

Дебелина на раб

0.3

3

мм

Должина на материјалот

80

 

мм

Работна брзина

14

25

m / min

Сертификат за аспирација за пред-секачи

100

 

мм

Сертификат за аспирација за груба и фина обработка на трака со двострани секачи

100

 

мм

Напојување со електрична енергија

400

 

VAC

Контролен напон

24

 

VDC

Приклучок за компримиран воздух

5

7

бар

Регулатори на фреквенција

200

 

Hz