Gomatic GEM-420

ДЕТАЛИ ЗА GOMATIC GEM-420

Контролен систем

GOMATIC со екран на допир од 7 инчи
Повеќејазични (англиски, албански, српски)
Супер брз PLC од серијата TouchWIN и XD во конфигурација со SCHRACK Electric компоненти
Дијагностика на грешка со опис и фотографија

Единица пред мелење

Комплет со 2 високофреквентни мотори од 12000 RPM и 3,5 kW.

Обработката на единицата за предмелење обезбедува завршница без чипови благодарение на:

  • Хоризонтално и вертикално движење на 2-те мотори на линеарни водилки
  • Воздушен вентилатор за чистење на мелената површина на панелот пред нанесувањето на лепилото.

Единица за лепак

Единицата за лепило вклучува резервоар за лепак со систем за греење регулиран со PID и мотор со регулирана брзина преку фреквентен инвертер. Единица за додавање и сечење рабови
Единицата за притисок на работ на материјалот вклучува еден моторизиран голем ролер и еден мал ролер
Табелата за рабовите на списанието има рачно вертикално прилагодување

Крајна единица за сечење

Единица за сечење на рабовите комплетирана со 2 мотори од 0,37 KW и 12000 вртежи во минута со 200 Hz. Големата безбедност и прецизност гарантираат должината на лизгачите.

Автоматско подмачкување.

Единица за фино кастрење

Врши кроење на горниот и долниот дел или фино завршување на рабовите што се нанесуваат, комплетирани со предни и вертикални ротирачки самочистечки копири на диск.

Изработена структура со висока ригидност обезбедува прецизна обработка дури и при максимална брзина на довод. Горната единица се прилагодува самостојно според висината на панелот. Мотори 12000 вртежи во минута комплет со капа за вшмукување.

Моторите имаат фиксно навалување.

Вклучено пневматско исклучување.

 

Заокружување на аголот

Уредот врши заоблување на аголот и кроење на горниот и долниот дел на панелите со рабови. Висок квалитет на завршна обработка благодарение на: движење на линеарни водилки со кружни топчести завртки, мотор со висока фреквенција 18.000 вртежи во минута.

Вклучено пневматско исклучување.

Стругач на рабовите

  • Скрепер за радиус

Врши завршни операции на дебели ПВЦ/АБС ленти со рабови.

Стандардните додатоци вклучуваат дувалки за компримиран воздух на копирите.

Вклучено пневматско исклучување.

  • Рамен стругалка

Единица за брусење

За да се изврши чистење и полирање на нанесениот раб со помош на платнени четки за дискови. Уредот може да се навалува и самостојно се прилагодува на висината на панелот.

Вклучува два мотори од 0,37 kW при 2800 вртежи во минута.

Уред за прскање

На почеток на процесот на кантирање се нанесува течност за да ги заштити горната и долната страна на материјалот од лепилото.

Уредот на крајот од процесот на кантирање нанесува течност за лесно отсранување на лепилото од горната и долна страна на материјалот и перфектно полирање со четките.

GOMATIC пакет

  • Електрична документација
  • On-line поддршка и дијагностика
  • Обука додека програмата не биде целосно усовршена од операторот

тЕХНИЧКИ ПАРАМЕТРИ

Опис

МИН

МАКС

Единица

Висина на панелот со

9

40

мм

Висина на материјал со рабови

10

35/60

мм

Дебелина на раб

0.4

2

мм

Ширина на панелот

80

 

мм

Брзина на работа

14

 

m/min

Систем за вадење прашина за единица за предмелење

100

 

мм

Систем за вадење прашина за единица за фино кастрење

100

 

мм

Работен напон

400

 

VAC

Контролен напон

24

 

VDC

Воздушен притисок

5

7

бар

Фреквентен инвертер

200

 

Hz