Gomatic GEM-320

ДЕТАЛИ ЗА gOMATIC GEM-320

Контролен систем

GOMATIC со екран на допир од 7 инчи
Повеќејазични (англиски, албански, српски)
Супер брз PLC од серијата TouchWIN и XD во конфигурација со SCHRACK Electric компоненти
Дијагностика на грешка со опис и фотографија

Пред фрези

Го обработува лицето на материјалот и подготвува за рамномерно
нанесување на лепило. Користењето на овој уред овозможува рамна,
рамномерна површина, иделна за нанесување на соодветна количина тенок слој на лепило.
Квалитетното обработување се должи на: Сет oд 2 високо фреквенти мотори со 12000rpm и вкупно 3.5KW.
Движењето на моторите напред/назад на линеарни водилки и чистач што го ослободува материјалот од остатоците пред операција за нанесување на лепило.

Единица за лепак

Единицата за лепило вклучува резервоар за лепак со систем за греење регулиран со PID и мотор со регулирана брзина преку фреквентен инвертер. Единица за додавање и сечење рабови
Единицата за притисок на работ на материјалот вклучува еден моторизиран голем ролер и еден мал ролер
Табелата за рабовите на списанието има рачно вертикално прилагодување

Пили за фино пресекување

Единица за сечење на рабовите комплетирана со 2 мотори од 0,37 KW и 12000 вртежи во минута со 200 Hz. Големата безбедност и прецизност гарантираат должината на лизгачите.
Автоматско подмачкување.

Груба и фина обработка со фрези

Врши кроење на горниот и долниот дел или фино завршување на рабовите што се нанесуваат, комплетирани со предни и вертикални ротирачки самочистечки копири на диск.
Изработена структура со висока ригидност обезбедува прецизна обработка дури и при максимална брзина на напојување. Горната единица се прилагодува самостојно според висината на панелот. Мотори 12000 вртежи во минута комплет со капа за вшмукување.
Моторите имаат фиксно навалување.
Вклучено пневматско исклучување.

Стругач на рабовите

Врши завршни операции на дебели ПВЦ/АБС ленти со рабови.

Стандардните додатоци вклучуваат вентилатори за компримиран воздух на копирите.

Вклучено пневматско исклучување.

Четки за полирање


За да се изврши чистење и полирање на нанесениот раб со помош на платнени четки за дискови. Уредот може да се навалува и самостојно се прилагодува на висината на панелот.
Вклучува два мотори од 0,37 kW при 2800 вртежи во минута.

 

 

GOMATIC пакет

  • Електрична документација
  • On-line поддршка и дијагностика
  • Обука додека програмата не биде целосно усовршена од операторот

тЕХНИЧКИ ПАРАМЕТРИ

Опис

МИН

МАКС

Единица

Висина на материјал

10

60

мм

Висина на кант-трака

10

35/60

мм

Дебелина на кант-трака

0.4

3

мм

Должина на материјал

80

 

мм

Брзина на работа

14

 

m/min

Извод за аспирација за пред  фрези

100

 

мм

Извод за аспирација за груба и фина обработка на трака со фрези од две страни

100

 

мм

Работен напон

400

 

VAC

Управувачки  напон

24

 

VDC

Приклучок за компримиран воздух

5

7

бар

Фреквентен инвертер

200

 

Hz