Gomatic GMS 380

ДЕТАЛИ ЗА gOMATIC GMS 380

Пнеуматско стегање

    • 4 воздушни пловечки маси за полнење
    • Избегнувајќи гребење на таблата и обезбедување понепречено движење на таблата, костум за дрвени панели од тежок и голем тип.
    • Макс. големина на сечење: 3800 мм.  

Компјутерски контролен систем

 • Лесен за ракување, безбедност и сигурен
 • Совети за работа и функции за водич за отстранување проблеми
 • Планот за сечење може рачно да се уредува, може да симулира или изврши планови за сечење
 • Може да е компатибилен со бар код за управување со софтвер или софтвер за фабричка автоматизација


Пнеуматско стегање

Панелот се стега со воздушен цилиндар, пред да се нахрани, поминувајќи го транспортерот со ролер за да се обезбеди точност на сечењето без да се оштети површината на панелот 

 

Сервомотор со погон на пила

Опремен со серво-мотор од 2 kW, редуктор на јачина на пили, трифазен асинхрон мотор со редуктор на менувачот, обезбедува висока ефикасност и стабилно сечење

 

Количка со пили

Главната пила и пилата за бодирање се креваат и спуштаат независно, ударот на пилата може автоматски да се позиционира според различна дебелина и ширина на сечењето. Опремен е стандарден главен мотор за пила од 18,5 kW, брзо се замнуваат сечилата на пилата, што ефикасно го намалува товарот на работилниците. 

 

Транспортник со ролери 

Ролерите помагаат во движењето на панелот, ја штитат површината на панелот и спречуваат грабење, тешкиот панел исто така лесно се движи.

 

 

Механизам за подигнување на пила

Мотор од 18,5 kW, брзината на ротација на оската на главната пила е 4000 вртежи во минута, прецизност редуктор може автоматски да ја прилагоди висината на сечењето според дебелината на панелот, големина брзина, стабила и флексибилна.

 

 Софтвер за оптимизација на сечење

 • Систем за автоматско пресметување
 • Систем за распоред на план за сечење
 • Останува систем за управување

Во голема мера ја зголемува продуктивноста на корисниците, ги намалаува трошоците за производство, ги зголемува приходите и ја подобрува стапката на искористеност на панелите.

 

 Софтвер за оптимизација на сечење

 • Систем за автоматско пресметување
 • Систем за распоред на план за сечење
 • Останува систем за управување

Во голема мера ја зголемува продуктивноста на корисниците, ги намалаува трошоците за производство, ги зголемува приходите и ја подобрува стапката на искористеност на панелите.

 

Изборен уред за странично порамнување

Поправете ја страната на ширината на плочата за сечење, контролните табли да не се движат или да се тресат при пилање, да се обезбеди прецизност на широчината на пила.

Притисокот може да се прилагоди според разликата во дебелина, тежина и материјал, осигурате ја прецизноста на димензијата на пилње.

тЕХНИЧКИ ПАРАМЕТРИ

 Должина влечење на материјал

Дебелна на сечење на материјал

Главна пила 

Брзина на ротација на оската на главната пила

Дијаметар на сечилото на пилата со бодување

Дијаметар на вратило на пило за бодување

Брзина на вртење на вратилото на пилата за бодување

Брзина на вагонот на пилата напред 

Брзина на кочија на пила наназад

Моќност на амоторот на главната пила

Моќност на моторот на пилата за бодување

Моќност на мотор за возење на носачот на пила

Мотор за автоматско напојување 

Мотор за дувалка под висок притисок 

Мотор за страничен порамнувач 

Вкупна моќност 

Автоматска брзина за напојување 

Воздушен притисок 

Висина на работната маса 

Нето тежина

Големина на машината 

Воздушни лебдечки маси 

 3800 mm

1200 mm

380 mm (Опција 450мм)

4000 вртежи/мин

Φ200 мм 

Φ50 мм 

5200 вртежи/мин

0-100 м/мин

0-120 м/мин

18,5 kW 

2.2 kW

2 kW (AC Servo)

2 kW (AC Servo)

3 kW + 2,2 kW

0,25 kW 

30,15 kW

85 м/мин

5-7 кг/цм2

980 мм

6300 кг 

7060 * 6040 * 2060 мм

Резултати

Индустриска класа за цнц панели, прецизно сечење, висока ефикаснот и заштеда на труд.